Degussa - Producent van Amalgaam

Brief aan advocaat:


 

Geachte mr. S…,

N.a.v. uw brief waarin u zegt : “U gaf aan dat de aansprakelijke partij inmiddels failliet is”, het volgende.

1. Dat heb ik niet gezegd.

Wat ik zei : Is dat de fabrikant na uitspraak rechter uit angst/voorzorg komende voor komende claims de fabriek heeft gesloten in Duitsland omdat dit in hun voordeel werkt bij de uitspraak van de rechtbank.

https://www.zeit.de/1994/02/signal-von-den-richtern
(Zie onderstaand : Signal von den Richtern 7 jan 1994.pdf)

Zie ook filmje: http://youtu.be/uuUKpbg78wQ?t=6m24s

oa. vanaf 6min30.

En : Kwik in het amalgaam wordt gezien als een belangrijke oorzaak van o.a. de ziekte MS.

In de Afro-Amerikaanse bevolking kwam voor 1910 geen MS voor, vanaf dat moment kreeg deze bevolkingsgroep algemeen tandheelkunde hulp betaald door de overheid en trad er ook MS op bij deze mensen.

2. ter info : Evonik Degussa GmbH is een Duits chemisch bedrijf, met hoofdkwartier in Düsseldorf, Noord-Rijnland-Westfalen. Degussa is een acroniem voor Deutsche Gold- und Silber Scheideanstalt. Het is het derde grootste chemieconcern van Duitsland (na BASF en Bayer) en stelt wereldwijd ca. 45.000 mensen te werk.

Dit alvast ter informatie en onderstaand meer info over de producenten.

Mvgr

Ramon Kisoor

Signal von den Richtern 7 jan 1994.pdf
Adobe Acrobat document 1.2 MB

Achtergrond informatie Degussa

Het (oude) Hoofdkwartier van Degussa in Frankfurt

Geschiedenis

 

Op 18 januari 1873 werd in Frankfurt am Main de Deutsche Gold- und Silber-Scheidenanstalt vormals Roessler AG opgericht, een naamloze vennootschap die voortkwam uit de 30 jaar oude Frankfurter Scheideanstalt, gesticht door Friedrich Roessler, hoofd van de Munt van Frankfurt en later door zijn zonen voortgezet. Dit bedrijf richtte zich op de herwinning van edele metalen uit oude, uit circulatie genomen munten. 

 

Aanleiding voor de oprichting van het nieuwe bedrijf was de invoering, na de vorming van het Duitse Rijk in 1871, van een nieuwe eenheidsmunt (de Mark), waardoor een grote hoeveelheid munten uit de voormalige kleine Duitse staten uit circulatie genomen werd. Voor de herwinning van de edele metalen uit deze munten was een scheidingscapaciteit op industriële schaal nodig, en een aantal bankiers schoten het benodigde geld voor. De onderneming met de lange naam werd gemeenzaam "Scheideanstalt" genoemd, en vanaf de jaren 1930 officieus "Degussa" (naar het telegraafadres van het bedrijf); officieel werd de naam van het bedrijf pas in 1980 veranderd tot Degussa AG. 

 

De activiteiten van het bedrijf werden al snel uitgebreid naar andere edelmetaalproducten zoals bladgoud, andere processen om edelmetalen af te scheiden (oorspronkelijk met zwavelzuur; later elektrolyseprocessen en cyaniden) en andere chemicaliën, zoals natriumperboraat (dat vanaf 1907 door Henkel werd gebruikt in het wasmiddel Persil), waterstofperoxide (bleekmiddel), blauwzuur, ... mede door de overname van een aantal andere bedrijven. 

 

In 1970 nam Degussa in Antwerpen een nieuwe productiesite in gebruik. 

 

In 1999 fuseerde Degussa met Hüls AG uit Marl tot Degussa-Hüls AG. 

 

Hüls was een dochtermaatschappij van het energieconcern VEBA, dat daarmee de grootste aandeelhouder werd van Degussa-Hüls. Hüls was onder meer producent van het synthetisch rubber BuNa (van butadieen-natrium) en, dankzij de overname van het bedrijf Röhm & Haas, van plexiglas (polymethylmetacrylaat). 

 

Na de fusie van VEBA en VIAG tot E.ON werden Degussa-Hüls en de VIAG-dochters Th. Goldschmidt en SKW Trostberg gefuseerd tot de "nieuwe" Degussa, en werd de hoofdzetel van Frankfurt naar Düsseldorf verplaatst.

- SKW Trostberg (Süddeutsche Kalkstickstoffwerke AG uit Trostberg) was een producent van de kunstmeststof kalkstikstof (calcium cyanamide). 

- Th. Goldschmidt AG was oorspronkelijk gespecialiseerd in anorganische en metallurgische chemicaliën maar had zich vanaf de jaren 1960 toegelegd op organische chemicaliën zoals onder meer additieven voor cosmetica en verven. 

 

Het "nieuwe" Degussa richt zich volledig op de zogenaamde "fijnchemicaliën". De edelmetaal-activiteiten van Degussa werden in 2000 in een aparte maatschappij ondergebracht en verkocht aan het Belgische Umicore. Daarmee verloor Degussa haar oorspronkelijke activiteit, waaraan het bedrijf haar naam ontleende. 

 

Sedert 1 juni 2004 is RAG de meerderheidsaandeelhouder (50,1%) van Degussa. RAG Aktiengesellschaft (voorheen Ruhrkohle AG) is een Duits bedrijf actief in energie, mijnbouw, chemie en immobiliën met als voornaamste aandeelhouders RWE, ThyssenKrupp, Arbed en E.ON. 

E.ON zelf heeft nog 42,86% van de aandelen; de overige 7,04% is vrij verhandelbaar. E.ON is echter verplicht om haar aandelen in Degussa tegen uiterlijk eind 2007 te verkopen. Dit is een gevolg van de overname door E.ON van het Britse energiebedrijf Powergen en haar Amerikaanse filiaal. 

De Amerikaanse overheid stelde als voorwaarde bij de goedkeuring van deze overname dat E.ON haar niet-energieactiviteiten op middellange termijn dient te verkopen. E.ON is van plan om haar aandelen op de open markt aan te bieden.

 

Op 12 september veranderde RAG zijn naam in Evonik Industries en werd Degussa de chemietak van dit concern, dat ook actief is op de energie- en immobiliënmarkt. 

Degussa tijdens Nazi bewind

 

Tijdens de nationaalsocialistisch bewind in de jaren 1930 was Degussa indirect betrokken bij de productie van Zyklon B, het bestrijdingsmiddel op basis van blauwzuur dat vanaf 1941 in de concentratiekampen werd gebruikt. Degussa had vanaf 1931 een aandeel van 42,5% in de producent van Zyklon B, Degesch; de andere aandeelhouders waren IG Farben (ook 42,5%) en Th. Goldschmidt AG (15%). 

De bedrijfsleider van Degesch, Dr. Gerhard Peters, leverde Zyklon B aan Auschwitz in de wetenschap dat het op mensen werd gebruikt. Na de oorlog werd hij daarvoor tot een gevangenisstraf veroordeeld, maar Degussa betaalde zijn borgsom en gerechtskosten, en in 1955 werd hij in beroep vrijgesproken. De bedrijfsleiders van Degussa zelf werden niet aangeklaagd. Tijdens deze periode verwerkte Degussa ook het goud en edelmetaal dat de Naziregering bij de joodse bevolking had geconfisqueerd. 

 

Degussa is stichtend lid van de "Stiftungsinitiative der deutschen Wirtschaft", opgericht om herstelbetalingen te verrichten ("Wiedergutmachungen") aan voormalige dwangarbeiders en slavenarbeiders in Duitse bedrijven tijdens het nationaal-socialistisch bewind, evenals aan de slachtoffers van rassenvervolging in die periode.

Degussa Antwerpen

 

In Antwerpen beschikt Degussa over een terrein van ca. 110 ha. met verschillende productie-eenheden. De site, op het opgespoten terrein tussen de Schelde en het Kanaaldok ter hoogte van de Liefkenshoektunnel en Lillo, werd verworven in 1968 en de productie begon in 1970. 

Degussa Antwerpen produceert onder meer blauwzuur (als grondstof voor andere eenheden op de site); waterstofperoxide; natriumperboraat (productie-eenheid gesloten); acroleïne; aerosil; cyanuurchloride (productie-eenheid gesloten); methylmercaptaan en methionine (een synthetisch aminozuur, dat rijping bevordert en vooral gebruikt wordt in kippenvoer. Bij overdosis kan het niet-essentiële aminozuur onder andere atherosclerose en trombose veroorzaken bij de kip, wat weer kan leiden tot hart- en herseninfarcten). 

 

Op de site van Degussa werd in 2002 ook een petrochemische eenheid van dochtermaatschappij Oxeno in gebruik genomen, voor de productie van MTBE en dibuteen op basis van een mengsel van C4-koolwaterstoffen (butenen en butadiënen). 

 

Een eenheid voor de productie van nicotinezuur en nicotinezuuramide (vitamine B3) werd in 2003 verkocht aan Reilly Industries uit Indianapolis (Verenigde Staten). Momenteel opereert deze eenheid als Vertellus Specialties Belgium N.V. 

 

Er werken 1019 mensen op de site van Degussa Antwerpen. Het is de tweede grootste vestiging van Degussa buiten Duitsland, na die in Mobile (Alabama) (VS). 

 

Sedert 26 september 2007 is de naam van de vestiging veranderd in Evonik Degussa Antwerpen. Na de Tweede Wereldoorlog ( en waarschijnlijk ook ervoor) is Degussa de producent geweest voor heel Europa van het Dentaal Amalgaam. 

Elke compositie van deze tandvulling bestaat voor minstens 45% uit het zeer toxische kwik met daarnaast koper, zilver en andere metalen. De kwikdampen zijn dan ook duidelijk te meten in de monden bij mensen die amalgaam vullingen hebben. Kwik in het amalgaam wordt gezien als een belangrijke oorzaak van o.a. de ziekte MS. In de Afro-Amerikaanse bevolking kwam voor 1910 geen MS voor, vanaf dat moment kreeg deze bevolkingsgroep algemeen tandheelkunde hulp betaald door de overheid en trad er ook MS op bij deze mensen.

Biografie

 

 

 

 

English version

Biography >>>

 

 

2009
Ramon Kisoor

42 jaar

 

Het binnenste oog...

de Romeinen werden ook “gek” van hun zware metaal vergiftiging, loden waterleiding stelsel en dergelijk

Multiple Sclerose

Veel onderzoeken gehad waarna men mij vertelde dat ik Multiple Sclerose heb.....