Guasha

"Het Oosten ontmoet het Westen". http://www.meihan-guasha.nl/

 

Hier kan je enorm veel informatie , behandelmethoden , diëten en meer vinden .

                    En vooral wat en hoe je het zelf kunt doen.

 

Guasha betekent : schrapen . Guasha dat van oorsprong uit prehistorische tijden stamt en nog steeds door inheemse volken wordt gepraktiseerd heeft zijn weg gevonden binnen de hoofdrichtingen van de Traditionele Chinese Geneeskunde . Bij een behandeling wordt een speciale soort olie op een bepaalde plek van de huid aangebracht , waarna de behandelaar de plek met een `schraper´ begint te `schrapen´. De `schraper´ is een speciaal ontworpen instrument , gemaakt van jade , hoorn of metaal . De huid begint weldra rood te worden . Het verbazende is , dat op plaatsen waar storingen verborgen liggen , bloedkleurige vlekken in de huid verschijnen – niet op de huid – vergelijkbaar met een bloeduitstorting . De patiënt zal dit aangenaam vinden , omdat het schrapen op de geoliede huid plaats vindt nauwelijks pijn geeft , niet tijdens en ook niet na de behandeling en de `bloedkleurige´ plekken zullen binnen 3 tot 7 dagen volledig verdwijnen .

 

De spectaculaire resultaten van Guasha worden bereikt door de gelijktijdige uitwerking op de huid , de onderhuid , het bindweefsel , de bloedvaten , het lymfestelsel , het beenvlies , de spieren , de zenuwen , de meridianen , de hersens en het immuunsysteem en door hen allen tezamen op verscheidene functies , systemen en organen door het hele lichaam.  Via de huid , de onderhuid , de zenuwen en het ruggenmerg stimuleert het of brengt het overeenkomstige functies en organen in evenwicht . Het spoelt in het bindweefsel opgehoopt afval weg . Door Guasha wordt het bloed door de vaatwand heen in het bindweefsel geperst , waar het de immuniteitsreactie stimuleert .

"Eigenblut" therapie:
Het brengen van bloed in je eigen weefsels is ook bekend in het westen . In Duitsland hebben ze twee technieken , die de `Eigenbluttherapie´ wordt genoemd , een therapie met je eigen bloed en de `petechiale Saugmassage´, waarbij met behulp van een vacuümmachine bloed van de haarvaten naar de onderhuid wordt gezogen . Guasha ondersteunt bovendien het lymfestelsel met het vervoeren en filteren van afvalproducten . Door het botvlies , wat de `binnenhuid´ van de botten is , stimuleert Guasha op doeltreffende manier de reflexzones , terwijl volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde de meridianen – de energiekanalen van het lichaam -  in evenwicht worden gebracht .

Guasha omvat en vervangt :
- massage,
- bindweefselmassage,
- reflexologie,
- botvliesmassage,
- acupunctuur,
- moxa,
- lymfedrainage,
- ontspanning,
- zuurstoftherapie,
- ontgiftings en immuniteitstimulering,
En dat allemaal door één eenvoudige schrapers behandeling!

Het is niet verrassend dat de lijst van stoornissen en ziekten, die door Guasha behandeld kunnen worden, heel indrukwekkend is:
- Van een eenvoudige revitaliseringbehandeling tot reuma,
- Migraine en Meniere
- Chronisch vermoeidheidssyndroom (ME),
- Allergieën,
- Voedsel intolerantie,
- Candida,
- PMS,
- Alle pijnsyndromen,
- Rugpijn,
- Hals- en nek syndroom,
- Ischias,
- Verstoringen van het verteringssysteem,
- Astma,
- Spijsverteringsziekten,
- Angina pectoris,
- Hoge bloeddruk,
- Afweer gebreken
en veel andere...

Guasha praktijken

Biografie

 

 

 

 

English version

Biography >>>

 

 

2009
Ramon Kisoor

42 jaar

 

Het binnenste oog...

de Romeinen werden ook “gek” van hun zware metaal vergiftiging, loden waterleiding stelsel en dergelijk

Multiple Sclerose

Veel onderzoeken gehad waarna men mij vertelde dat ik Multiple Sclerose heb.....